Als 11-jarig meisje werd Jen Pratt (foto) met botkanker gediagnosticeerd. Nu werkt ze als arts in het kinderziekenhuis waar ze vroeger zelf werd behandeld.
Volledig scherm
Als 11-jarig meisje werd Jen Pratt (foto) met botkanker gediagnosticeerd. Nu werkt ze als arts in het kinderziekenhuis waar ze vroeger zelf werd behandeld. © YouTube

Vrouw die als kind kanker kreeg, werkt nu als arts in haar 'eigen' kinderziekenhuis: "Ik wil teruggeven wat ik zelf ontvangen heb"

Een vrouw als kind twintig jaar geleden werd gediagnosticeerd met botkanker, werkt inmiddels zelf als arts in het kinderziekenhuis in St. Paul in Minnesota waar ze destijds zelf werd behandeld. De 31-jarige Jen Pratt zegt dat het haar manier is om “iets terug te geven” aan het ziekenhuis dat haar leven gered heeft.

1 reactie

  • josiane lagache

    6 jaar geleden
    Chapeau voor deze dokter !! Dit wordt heel zeker een gedreven arts want ze beseft ten volle wat het betekent om een kankerdiagnose te krijgen en hoopvol staan uitkijken naar een dokter die begaan is met de patiënt en zijn medische kennis optimaal gebruikt en het kankeronderzoek stimuleert, ook naar zeldzame sarcoomkankers die ook jonge kinderen treffen !!!