Kate Moss lanceert haar eigen modellenbureau

Na een carrière van bijna 30 (!) jaar als topmodel, lanceert Kate Moss haar eigen modellenbureau. Geen klassiek modellenbureau weliswaar. "Ik ben niet echt geïnteresseerd in mooie mensen. Ik wil sterren maken", zegt ze.

2016 is een keerpunt voor het Britse topmodel. Enkele maanden geleden nam ze afscheid van Storm, het agentschap dat haar ontdekte toen ze amper 14 was. Nu maakt ze haar plannen duidelijk: ze richt haar eigen modellenbureau op.

Maar dat wordt een heel ander agentschap dat dat waar haar eigen carrière werd gelanceerd. "Ik wil eerder een manager zijn die de loopbaan begeleidt en stuurt. Bovendien wil ik niet louter modellen, maar ook mensen die zingen, dansen en acteren", zegt Moss aan de website The Business of Fashion.

Modellenwerk hangt vandaag samen met de sociale media

"Moss heeft een uitstekend moment uitgekozen om haar agentschap te lanceren", vindt The Business of Fashion. Modellenbureaus bevinden zich volop in een overgangsperiode. De tijd is voorbij dat modellen louter defileren op een catwalk en het gezicht zijn van modecampagnes. Vandaag hangt modellenwerk samen met de sociale media. Modellen moeten daar voortdurend aanwezig en actief zijn. Want wie de meeste volgers heeft, heeft het meeste werk.

Kate Moss bouwde haar eigen carrière uit vóór de opgang van het internet, maar ze had ontegensprekelijk talent om nooit  van de voorgrond te verdwijnen -haar lange carrière bewijst het. Moss stond bijna 30 jaar lang bekend om haar veelzijdigheid. In de jaren 90 was ze de (fashion)koningin van de grunge, maar ze werd even vaak gevraagd door klassieke merken als Dior of Burberry. Even kwam ze in opspraak nadat ze cocaïne snuivend was gefotografeerd, maar het bracht haar positie niet in gevaar. Nog geen jaar na het incident poseerde ze alweer voor de grote namen van de mode-industrie.

Meest gelezen