.
Volledig scherm
. © EPA

Facebook weet veel meer dan u lief is, ook wie u belt en sms't

Gebruikers hebben ontdekt dat Facebook nog meer gegevens bijhoudt dan werd gedacht. In alle info die het socialemediaplatform over je heeft, zit ook naar wie en hoelang je belt en sms't. Het probleem deed zich evenwel alleen voor op Android-toestellen, en is inmiddels onmogelijk gemaakt.

73 reacties

  • meneer ai

    6 jaar geleden
    Apple heeft betaald voor dit artikel zeker? Apple houd evenveel bij als Android of Windows, denk maar aan wat er al eens gebeurd is, die gegevens zijn zelf gehackt geweest en openbaar gegooid!
  • John Stahl

    6 jaar geleden
    Wees maar zeker dat FB een compleet profiel heeft over elk van zijn leden en ook van diegenen die geen blockers gebruiken en surfen op sites die FB-trackers heeft, zoals deze. Ze kennen uw politieke voorkeur, uw interesses. Cortom, uw complete surfgedrag. Eens die data in de handen geraakt van dictators zoals Erdogan, dan pas wordt het gevaarlijk.
  • Peter Hegge

    6 jaar geleden
    Er zitten ook massaal Bedrijven , Gemeenten , Politici , Politie enz enz op FB. Internationaal wel te verstaan.
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Dat mag toch ,zolang ik maar niet op Twitter en Istagram en alle ander gevolgd wordt , want daar kan ik niet reageren (heb dat niet ) als die iets zouden posten of delen over mij dat zou schending van mijn privacy zijn dan
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Ik heb geen aai telefoon. Nog altijd een gewone doordeweekse GSM. FB kan daar dus al geen connectie leggen. Onze providers weten toch ook perfect met wie wij contact hebben?Heeft zich daar ooit iemand vragen bij gesteld?