© Getty Images/iStockphoto

Man slaat vriendin gebroken kaak tijdens ruzie na feestje

Twee jaar opsluiting, dat eiste de procureur maandag in de rechtbank van Tongeren voor een Genkenaar die zijn vrouw een gebroken kaakbeen sloeg. De man was al gekend voor 39 feiten. “Maar die veroordelingen hebben duidelijk geen effect op hem”, aldus de procureur.

ShDf

De Genkenaar en zijn vriendin gingen op 11 september 2016 naar een feestje van een van zijn collega’s in Houthalen-Helchteren. Om middernacht was de vrouw het beu en vroeg om naar huis te gaan. Haar vriend wilde echter niet mee waardoor er een discussie ontstond. De man stapte uiteindelijk toch in de auto van zijn vriendin. “Hij begon mijn cliënte te bedreigen met de dood”, vertelt de advocaat van de vrouw.

Nachtwinkel

Het koppel stopte tijdens hun rit uiteindelijk bij een nachtwinkel. “De man nam de gsm van de vrouw af en stak de sleutels van de wagen in zijn broekzak toen hij de shop binnenging”, aldus de raadsman van het slachtoffer. “Toen mijn cliënte toch hulp probeerde te zoeken, merkte hij dit op. Hij trok haar bij de haren en sloeg in haar gezicht. Ze werd enorm zwaar toegetakeld.” Ook het raam van de wagen werd verbrijzeld. De vrouw hield er een gebarste kaak aan over. Uiteindelijk kwamen twee omstaanders tussenbeide.

De man sloeg op de vlucht maar kon nadien toch verhoord worden. “Hij deed alsof hij geheugenverlies had, zeer ongeloofwaardig”, aldus de procureur die een celstraf van twee jaar eist. De man kwam niet opdagen tijdens de behandeling van de zaak.

Vonnis op 23 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer