De actie van Trump volgt op het uitzetten onlangs door Groot-Brittannië van 23 Russische diplomaten. Moskou reageerde door evenveel Britten het land uit te wijzen.
Volledig scherm
De actie van Trump volgt op het uitzetten onlangs door Groot-Brittannië van 23 Russische diplomaten. Moskou reageerde door evenveel Britten het land uit te wijzen. © Photo News

VS wijzen 60 Russische diplomaten uit, 14 EU-lidstaten volgen

GifaanvalDe Verenigde Staten wijzen 60 Russische diplomaten uit en sluiten het Russische consulaat in Seattle. Voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk zat dat nieuws op de hielen met de mededeling dat veertien EU-lidstaten hebben beslist om Russische diplomaten het land uit te zetten als een reactie op de gifaanval op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Yulia in Groot-Brittannië.

120 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Wel opvallend dat Trump zélf hier totaal niéts over getweet heeft!
  • Gihat Igten

    6 jaar geleden
    Blijkbaar zullen 98 %van diegene die hier reageren eens hun kennis van geschiedenis eens moeten opkrikken. Rusland is nog altijd USSR = grootste vorm van dictatoriaal zijn. Als ik een keuze moest maken geef me maar de vrijheid en deontologie van het Westen. Ikzelf was voorstander van het communisme van de Sovjets maar heb me jammerlijk genoeg zwaar vergist. Mijn raad aan iedereen hier : 'Wees gelukkig dat jullie hier leven en mogen reageren zoals jullie bezig zijn". Giha
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Zou deze reactie niet het gevolg zijn van de overwinning in Oost Ghouta van het Syrisch leger op de door het Westen gesponsorde terroristen? Rusland bezit nu tal van bewijzen en verklaringen over wie hen de wapens, training en giftige stoffen gaf?
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Amerika en Engeland zijn altijd oorlogszuchtig geweest en ze hebben altijd vuile spelletjes gespeeld,zij zijn trouwens de grote schuldigen van alle oorlog en miserie in het Midden-Oosten.wij kunnen onze Russische buren beter te vriend houden.Wij mogen niet vergeten dat wij mede dankzij de Russen bevrijd en verlost waren van de Duitse Nazi's..!En vergeet niet..dat Rusland de grootste kernmacht ter wereld is.Wij moeten gewoon ons gezond verstand gebruiken en Premier Michel is goed bezig.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Het is we straf dat al die beslissingen genomen worden , gewoon onder assumpties.hoe dom moet ge zijn om wapens te gebruiken die enkel door jou geproduceerd kunnen zijn? Dit riekt naar opgezet spel tegen rusland.