REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Waarom de hamburger op je bord straks uit kweekvlees bestaat

de VolkskrantSinds de hamburger van 200.000 euro vijf jaar geleden is de ontwikkeling van kweekvlees in een stroomversnelling geraakt. Een Amerikaans bedrijf beweert zelfs nog dit jaar een product te kunnen presenteren.

20 reacties

  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Dat het zonder chemische rotzooi is geloof ik nooit! En wat gaat er gebeuren? Zie je de VS-veehouders al stoppen? Dat word “oorlog”. En of het nu hier of in de VS is, het uiteindelijke streefdoel is toch weer GELD ! Want dat hamburgertje zal wel wat kosten, en niet te vreten. Net zoals ze nu Tesla’s verkopen voor €140.000, en ze branden uit bij geringste aanrijding!
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    @filiptraen: die enorme CO2 uitstoot waar jij het over hebt bedraagt voor de belgische vleesproductie slechts 6% vd totale uitstoot hoor! Die 6% krijgt in de media tegenwoordig 100% aandacht!
  • Filip Traen

    6 jaar geleden
    Goede evolutie, niet enkel voor het dierenwelzijn. Ook de Enorme CO-uitstoot die ontstaat uit het overvloedig kweken van slachtvee kan hiermee sterk geminderd worden.
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Super.
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    En wat voor andere rotzooi proppen ze er in? Alles onder de naam vooruitgang.