© Patrick De Roo

VLM-verbinding Antwerpen-Birmingham feestelijk opgestart

Op de luchthaven van Deurne (Antwerpen) is maandag de eerste vlucht van het nieuwe VLM Airlines naar Birmingham vertrokken. De verbinding werd enkele jaren geleden al even aangeboden door het oude, ter ziele gegane VLM.

Nadat feestelijk een lintje was geknipt, is maandagmiddag op Antwerp Airport omstreeks 12.40 uur de eerste vlucht van het nieuwe VLM Airlines naar Birmingham vertrokken. Hiermee is er opnieuw een dagelijkse verbinding voor zakenlui en ook toeristen tussen de Scheldestad en de Engelse West Midlands. Vluchten vertrekken om 12.40 uur, terugvluchten vanuit Birmingham vertrekken om 13.45 uur.

“We zien een mooie toekomst voor deze route. Birmingham is de op een na grootste stad in Engeland en is een aloud industrieel centrum”, zegt commercieel directeur Konstantijn Huys van VLM. “Maar de laatste decennia is er een evolutie naar een moderne stad en er kwamen ook heel wat dienstenbedrijven rond consultancy, banking en de auto-industrie. Een leuk fait-divers is dat Birmingham het hart van de Engelse bier- en chocolade-industrie is, wat een overlap biedt met Vlaanderen.”

In oktober 2015 werd dezelfde verbinding al eens opgestart, maar ze bestond maar een aantal maanden omdat ze te weinig succes kende. Na het faillissement is het dus aan de nieuwe eigenaars om de verbinding met de Fokker 50’s te doen slagen.

“We hebben het onderzocht, ook via een marktanalyse, en we zien er potentieel in, ook omdat de concurrentie op de route beperkt is. Dat laat dus wat ruimte voor ons”, aldus Huys. “Het kan ook een hub zijn. We hopen naar de toekomst samenwerkingsverbanden met andere maatschappijen op te starten en bijvoorbeeld Birmingham is dan zeker een goed ‘connecting point’, zoals dat ook voor München en Zürich ook het geval is.”

Nog maandag startte VLM met extra vluchten naar het Duitse München.

Naast eerdergenoemde verbindingen vliegt VLM Airlines ook naar London City.

© patrick de roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER