© BFM

Politie onderschept drugs in auto’s, treinen, bussen én enveloppen

Bij een internationale actie tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme heeft de politie afgelopen weekend verschillende mensen kunnen arresteren in de provincie Antwerpen, en werden er ook drugs inbeslaggenomen. Bij het postsorteercentrum Antwerpen X werden 56 verdachte enveloppen onderschept die onder andere cannabis, amfetamines en XTC bevatten.

dvd

Aan de actie, die de naam ‘Etoile’ draagt, namen politie- en douanediensten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk deel. Ze vond plaats van donderdag tot zondag. “Er werden controles uitgevoerd op de vervoersassen Rotterdam-Roosendaal-Antwerpen-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz en dat zowel langs autosnelwegen en provinciale wegen als op treinen, bussen en in drugspanden”, laat de federale politie in een persbericht weten. In Antwerpen werden reisbussen van de snelweg gehaald en naar de rijkswachtkazerne in Wilrijk begeleid.

Bijna 1.500 mensen werden gecontroleerd, van wie er 139 in het bezit van drugs waren. 28 mensen werden gerechtelijk aangehouden en 11 voertuigen werden in beslag genomen. De politie vond marihuana, cannabiszaden, joints, heroïne, cocaïne, amfetamines, XTC, paddo’s, spacecake en 13 wapens.

Fransman

In de provincie Antwerpen kon een fransman worden onderschept die bijna twee kilo cannabis bij zich had. “Hij werd onmiddellijk van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van de lokale gerechtelijke overheden”, aldus de federale politie.

In de politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) werd een lokale dealer opgepakt die actief was in een schoolomgeving. “De betrokkene, 25 jaar oud en afkomstig uit Zandhoven, werd betrapt met 25 pakjes cannabis voor een totaal van 33g”, zegt de politie. “Hij werd ter beschikking gesteld van het parket van Antwerpen.”

Enveloppen

De douane van de provincie Antwerpen heeft ook controles uitgevoerd op de post bij het postsorteercentrum Antwerpen X. “Al snel werden 56 verdachte enveloppen onderschept”, aldus de politie. “Bij de controles van deze enveloppen werden veel verschillende soorten verdovende middelen teruggevonden – in totaal 130,4g cannabis, 824 cannabiszaden, 42,5g amfetamines, 112,9g MDMA en 165 XTC-pillen.”

De politie voegt eraan toe dat deze modus operandi niet nieuw is, maar steeds vaker wordt gebruikt door de “nieuwe” drugstoeristen.

De politie noemt de actie een succes. “Er zijn onmiddellijk resultaten geboekt, en de actie heeft ook informatie opgeleverd die zeer waardevol is voor de strijd tegen drugs in de toekomst. Dit soort van acties zal ook in de toekomst nog regelmatig georganiseerd worden”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER