(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Thinkstock

Nieuw vleesschandaal: Colruyt, Delhaize en Carrefour halen parmaham voorlopig niet uit de rekken

Zowel de Colruyt-groep als Delhaize contacteert momenteel haar leveranciers van parmaham, om na te gaan of zij hun product produceren conform de inzake dierenwelzijn. Dat doen ze nadat dierenrechtenorganisatie GAIA beelden van ernstige dierenverwaarlozing in zes Noord-Italiaanse varkensboerderijen had verspreid. In afwachting van meer duidelijkheid gaat de verkoop in beide supermarktketens gewoon door. Ook Carrefour haalt het product voorlopig niet uit de rekken.

28 reacties

  • Bert Vanpoucke

    6 jaar geleden
    Iedereen wil hier weer zijn zegje doen maar zeker 95 procent heeft wellicht nog nooit op een landbouwbedrijf geweest . Laat staan met landbouwdieren gewerkt. Informeer jullie toch eerst eens beter bij verschillende partijen en volg niet zomaar het gedachtegoed van extremisten.
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    @PietHuisentruyt: ik neem u met plezier eens mee naar een aantal veebedrijven. Het zal u ongetwijfeld een meer realistische kijk op de veehouderij verschaffen dan hetgeen bepaalde organisaties u trachten wijs te maken!
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Momenteel denk ik dat men het leed van de varkens in de doofpot wilt steken. Het is eigenlijk belachelijk te denken, dat wanneer de leveranciers goed zijn de varkens ook goed behandeld worden. Leveranciers zijn zelf niet aanwezig tijdens het leed aan de varkens.
  • Piet Huysentruyt

    6 jaar geleden
    Dit is de realiteit van de intensieve vleesindustrie, altijd en overal, ook in België. Dierenleed is de prijs voor geldgebied, wees niet naïef en stop met vlees kopen!
  • Jan van Heijst

    6 jaar geleden
    beter Gaia eens doorlichten, corruptie ten top, bedrijven chanteren is hun motto, anders vinden ze wel vrijwilligers om beelden (gemanipuleerd) te maken of blokkades aan de ingang van deze bedrijven die niet "doneren/steunen" op te werpen.