Een reebok die in het voorjaar sneuvelde.
Volledig scherm
Een reebok die in het voorjaar sneuvelde. © Filip Van den Bossche

Natuurinspectie betrapte vorig jaar opnieuw meer stropers

DierenDe Natuurinspectie van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft vorig jaar 208 pv's uitgeschreven wegens illegale stroperij. Dat zijn er meer dan in 2016 (180), maar minder dan in 2015 (373). 

6 reacties

  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Serieus wat is het verschil met een wolf die schapen dood of een vos die eenden of kippen dood. De mens mag ook eten. Als je het een moet verdragen moet je het andere ook toestaan.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Super boeten opleggen, en effectieven gevangenis en een heel heel grote bijdrage betalen aan natuurbehoud. Premie op hun kop en foto verspreiden ........
  • krindl

    6 jaar geleden
    N&B zou beter beginnen met hoge straffen op te leggen bij stropers --> boeren --> landbouwers (bijna in de geriatrie zijnde ) ....nu gaan ze hun gang, dagelijks... als je klacht indient moet je bewijzen hebben WIE en dat mag niet want dat is privacy-wet...N&B, FAVV, dierenwelzijn...allemaal overbodig...geef de politie de volledige macht over dit dossier !!!! en creer DIERENPOLTIE zoals al in vele andere landen !!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    wat wil je dit is nog het enige vlees dat nog deugd,en het moeten niet altijd de rijken zijn die met het beste gaan lopen ,die kunnen in africa voor de lol een arm beest gaan laten opjagen en dan vanuit voor hun een goed beveiligde plaats dat beest dan gewoon vermoorden
  • Sven Pandelaers

    6 jaar geleden
    Grof geld, is dit een grap ?! plusminus: 10 euro voor een konijn, 15euro voor een haas, 100 euro voor een ree zoals je ze hier ziet is wat jagers vragen. Als jagers dit vragen dan wil het zeggen dat stropersprijzen nog lager zijn, ALS ze het al verkocht krijgen. Bullshit.