Met de 'Ik stem ook'-campagne willen De Wakkere Burger vzw, het Minderhedenforum en Orbit die mensen aanzetten om op 14 oktober 2018 hun stem wel uit te brengen.
Volledig scherm
Met de 'Ik stem ook'-campagne willen De Wakkere Burger vzw, het Minderhedenforum en Orbit die mensen aanzetten om op 14 oktober 2018 hun stem wel uit te brengen. © ikstemook.be

'Ik stem ook'-campagne wil niet-Belgen in het stemhokje krijgen

Een grote meerderheid van de niet-Belgen maakte bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 geen gebruik van hun mogelijkheid op stemrecht. Met de 'Ik stem ook'-campagne willen De Wakkere Burger vzw, het Minderhedenforum en Orbit die mensen aanzetten om op 14 oktober 2018 hun stem wel uit te brengen. Hasselt is een van de pilootgemeenten van de campagne.

49 reacties

  • leo wsaack

    6 jaar geleden
    Euh... Waarom zouden niet-Belgen en niet-legale burgers horen te stemmen? Wat een grap. Dat zijn meteen 1 miljoen stemmen enkel voor linkse partijen die anders de drempel niet eens zouden houden. Schaf die zever af. Niet legaal. Geen burger. Geen zeg.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Om als Belg niet te willen stemmen moet je gewoon niet gaan, je hoort er voor de rest niks meer van. Daar wordt nooit over gecommuniceerd, anders ging er een grote groep Belgen gewoon niet meer.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Allez, de linkse rakkers worden wanhopig en hopen zo toch nog 1% meer te halen bij om net boven de kiesdrempel te blijven.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Daar zullen ze wel een mouw aan passen, de landverraders zoals met donors: als je als vreemde niet wíl stemmen, dan moet je een formuliertje halen, anders kun je automatisch gaan stemmen met je stemRECHT, wedden?!De hypocriete politiek draait toch alles om dus zullen ze dat nu ook wel doen om het ongeletterden gemakkelijker te maken,ze delen toch ook ons geld aan hen uit.
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Zij mogen dus 2x stemmen. In hun eigen land en in het land waar ze wonen. Dit is discriminatie tov iedereen die maar in 1 land mag stemmen.