Tienduizenden mensen kwamen wekenlang tegen de regering op straat na de nog niet opgehelderde dubbele moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde Martina Kusnirova eind februari. Kuciak had banden tussen regeringsfunctionarissen en de Italiaanse maffia en andere schimmige zakenlui blootgelegd.
Volledig scherm
Tienduizenden mensen kwamen wekenlang tegen de regering op straat na de nog niet opgehelderde dubbele moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde Martina Kusnirova eind februari. Kuciak had banden tussen regeringsfunctionarissen en de Italiaanse maffia en andere schimmige zakenlui blootgelegd. © AFP

Nieuwe Slovaakse regering overleeft vertrouwensstemming na wekenlange protesten

De kersverse Slovaakse regering van premier Peter Pellegrini heeft gisterenavond het vertrouwen gekregen van het parlement. Een meerderheid van 81 vertegenwoordigers in de Nationale Raad stemden voor. Er waren 61 tegenstemmen. De regering staat in de nasleep van de moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak onder druk. 

2 reacties

  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    De democratie in bepaalde EU landen is soms ver zoek. Helaas moet de EU zwijgen anders moeten ze EVP Spanje ook aanpakken en dat doen ze zeker niet.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    De EU heeft wel meer landen waar de pers moet dansen naar de pijpen van de regering, zelfs in landen waar je een groter democratisch gehalte zou verwachten bv. Spanje.