Leerling verspreidt naaktfoto's van meisjes uit scholen in de buurt

Een minderjarige leerling van een middelbare school in Kapelle-op-den-Bos is preventief geschorst omdat hij naaktfoto's van medeleerlingen heeft verspreid. Dat wordt bevestigd aan VTM Nieuws. Er zijn ook slachtoffers uit andere scholen in de omgeving. De politie onderzoekt of er nog andere daders betrokken waren bij het verspreiden van de naaktfoto's.

De jongen liep school op het Sint-Theresiacollege, maar bemachtigde ook foto's van meisjes uit andere scholen. Al die foto's verzamelde hij en verspreidde hij in een Powerpointbestand.

Lieven Boeve van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen: "Het zijn jongeren die aan het opgroeien zijn. Ze doen domme dingen en zien niet in wat dat kan teweeg brengen. Zo moeten we het bekijken, om dan te bestuderen hoe we herstelgericht kunnen werken. We moeten nu goed luisteren naar de slachtoffers en hen op verhaal laten komen. We moeten ook de dader betrekken, en te weten komen wat hem bezielde."

De foto's werden gemaakt voor 'sexting'. Meisjes maken ze voor hun vriendje, en sturen ze door met het idee dat enkel hij die te zien zou krijgen. Maar soms worden die foto's doorgestuurd, en gaan zo hun eigen leven leiden.

De school zelf reageert bewust niet "om het hersteltraject een kans te geven". Ze zoekt wel uit of er nog mededaders zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen