Het aantal overtredingen voor rijden onder invloed met méér dan 1,5 promille in het bloed is in 2016 in heel het land met 38 procent gestegen vergeleken met 2014.
Volledig scherm
Het aantal overtredingen voor rijden onder invloed met méér dan 1,5 promille in het bloed is in 2016 in heel het land met 38 procent gestegen vergeleken met 2014. © Photo News

Steeds meer zwaar beschonken automobilisten betrapt: "Belgen te tolerant voor drinken en rijden"

Het aantal overtredingen voor rijden onder invloed met méér dan 1,5 promille in het bloed is in 2016 in heel het land met 38 procent gestegen vergeleken met 2014. 

78 reacties

  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    @Jan van Renesse, ik ben met u akkoord, maar dan ook GEEN tussenkomst meer voor café voetbalploegen met operaties aan de knie, wielertoeristen die vallen en in't ziekenhuis terechtkomen en dan ook de personen die gaan skiën en met gebroken armen en benen te maken hebben, daar moet de belastingbetaler dan ook maar niet voor opdraaien! En wat jij doen met rokers wier longen vervangen worden?
  • Willem van Gullik

    6 jaar geleden
    Je ziet hier duidelijk wie rijdt onder invloed. Egoïstische zakken, potentiële moordenaars. Ik vind, wie betrokken raakt in een ongeval draait maar zelf op voor alle kosten. Kliniek, revalidatie enz, GEEN tussenkomst meer van mutualiteit of verzekering. De belastingbetaler moet niet langer opdraaien voor dat crapuul dat vrijwillig alcohol naar binnen giet en dan rijdt. Idem snelheidmaniakken en gsm'ers.
  • Kirsten De Laet

    6 jaar geleden
    Ten eerste, veel vaker controles houden, pakkans is momenteel quasi nihil! In Oostenrijk en Duitsland staan ze om de haverklap te controleren, zelfs op verlaten bospaden! Ook op snelheid meer controles houden want ook hierin veel te laks. En zeg niet dat er niet gedronken wordt tijdens het rijden, de ontelbare lege bierblikjes die ik wekelijks langs de autostrade zie zijn een schoon bewijs!
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Jos beverke. Alsof alcohol geen drug is?? Het is zelfs een harddrug. Raar dat men voor zichzelf een onderscheid maakt!
  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Gelooft gij al deze zever of is dit fake news zodat politiediensten gemakkelijk hun dubbele weekend vergoeding kunnen pakken alsook de gewerkte dagen. 2maand geleden was er een significante vermindering na de BOB akties. Wie probeert wie iets wijs te maken.