Vlaamse leerling verspreidt massaal naaktfoto’s

Een minderjarige leerling van een middelbare school in Kapelle-op-den-Bos is preventief geschorst omdat hij naaktfoto’s van medeleerlingen heeft verspreid. Dat meldt VTM NIEUWS maandagavond. Volgens de televisiezender zijn er ook slachtoffers uit andere scholen in de omgeving en onderzoekt de politie of er nog andere daders betrokken waren bij het verspreiden van de naaktfoto’s. Het parket Halle-Vilvoorde kon de informatie maandagavond niet bevestigen.

Volgens VTM verzamelde een minderjarige jongen van het Sint-Theresiacollega in Kapelle-op-den-Bos onder andere naaktfoto’s van meisjes die bij hem schoolliepen, maar maakte hij ook slachtoffers in andere scholen. De kans is groot dat de slachtoffers zelf de foto’s naar de dader hebben gestuurd via sociale media. De jongeman bundelde de foto’s in een powerpointpresentatie en verspreidde het bestand over verschillende scholen in de streek.

De koepelorganisatie Katholiek Onderwijs Vlaanderen is op de hoogte van de zaak. “Het gaat hier sowieso om jongeren die aan het opgroeien zijn en die stomme dingen doen”, zei directeur-generaal Lieven Boeve aan VTM NIEUWS. “Deze jongeren zien soms niet in wat dit kan teweegbrengen.”

De koepel probeert de school en de leerlingen nu bij te staan.

Of de leerling alleen handelde of niet, wordt nog onderzocht door de politie. Het Sint-Theresiacollege wil bewust niet reageren op de feiten omdat het college het hersteltraject een kans wil geven, aldus nog VTM NIEUWS.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer