Agent deelt kopstoot uit in Overpoort

© carlo coppejans

Een Gentse politieagent stond maandag voor de correctionele rechter omdat hij op 14 juni 2016 in de vroege uurtjes een kopstoot uitdeelde aan een jongeman in een café in de Overpoort.

Cédric Maes

De man was op dat moment niet in functie. Een kennis van het slachtoffer die getuige was van de feiten verklaarde maandag voor de rechtbank dat de agent plots een kopstoot gaf aan de jongeman, zonder aanwijsbare reden. Nadien barstte een vechtpartij los, en probeerde beide mannen elkaar te slaan.

De agent ontkent niet dat hij gevochten heeft die avond, maar wel dat hij als eerste een kopstoot uitdeelde. Hij verklaarde dat hij aangevallen werd, en hij zich daarop verdedigde. Als de agent veroordeeld wordt, riskeert hij ook intern bij de politie een sanctie. "We zijn op de hoogte van de feiten en wachten het oordeel van de rechter af", klinkt het bij de Gentse korpsleiding. Nadien zal de tuchtoverheid - korpschef of burgemeester - oordelen over het lot van de agent.

LEES OOK. Iedereen slaat alarm over ‘hellhole’ Overpoort, dus ging onze man eens kijken hoe erg het gesteld is

Ook de portier van het café in de Overpoort moest maandag onder ede getuigen. Hij herinnerde zich niet al te veel van het voorval, "omdat het al zo lang geleden is en ik elke week vechtersbazen moet buitenzetten", klonk het. "Af en toe zijn daar agenten bij, die na hun uren nog iets komen drinken. Vorige maand heb ik er nog een buitengezet die een meisje lastigviel", verklaarde de portier aan de rechter. "Ik herken de agenten die hier 's nachts patrouilleren, dus ik herken ze ook wanneer ze na hun uren op café zitten", klonk het nog.

Op 23 april mogen het slachtoffer en de betrokken agent hun zegje doen voor de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen