Paasbrunch in aantocht? Deze recepten zijn klaar in minder dan 1 uur
Een brunch combineert het beste van twee werelden: ontbijt en lunch. Op een dag als Pasen mag het al wat meer zijn. Wil jij voor jouw familie een ochtendje in de keuken staan? Deze receptjes hebben niet al te veel voorbereiding nodig.
Indruk maken met je paasbrunch? Voorzie dan zowel hartige als zoete gerechtjes. En geen paniek want daarvoor moet je geen keukenprinses zijn. Deze receptjes heb je in minder dan een uur klaar.
Chocolade croissant
- Bladerdeeg
- Chocolade
- Hagelslag
Begin met de plakjes bladerdeeg in driehoeken te snijden. Leg op iedere driehoek drie stukjes chocolade. Rol daarna het deeg dicht naar de punt van de driehoek toe. Krul de twee uiteinden naar binnen zodat de je de halve maanvorm van de croissant krijgt. Laat de croissants ongeveer een halfuur rusten op een warme plek, totdat het deeg verdubbeld is. Bak de croissants 5 minuutjes op 240 graden en vervolgens 15 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin ogen. Bestrooi met hagelslag.
Yoghurt Parfait
- Griekse yoghurt
- fruit naar keuze
- granola
- noten
Laat die gesuikerde parfaits, hoe lekker ze ook mogen zijn, van de Starbucks en warenhuizen en maak gewoon zelf je eigen yoghurt. Het enige dat je nodig hebt i s een mason jar om alle ingrediënten in te bewaren (nu goed, één de ingrediënten natuurlijk). Snij je favoriete fruit in kleine stukjes en doe ze samen met wat Griekse yoghurt in de pot. Voeg er wat granola en noten aan toe en je zelfgemaakte yoghurt parfait is klaar. Perfect in de koelkast te bewaren voor een ochtend waarop het wat sneller moet gaan.
Banaan en spinazie muffin
- 3 rijpe bananen
- 8 aardbeien
- 90g spinazie
- 200g volkorenbloem
- 150g suiker
- 1 ei
- 60 ml kokosolie
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
Geen paniek, die spinazie proef je niet, maar het zorgt wel voor de nodige portie bladgroente. Verwarm de oven op 180 graden. Prak de bananen en doe met spinazie en aardbeien in de blender. Meng de bloem met de suiker, olie, ei, bakpoeder, kaneel en zout. Doe daar vervolgens het mengsel uit de blender bij en zorg dat het beslag een gladde en egale massa vormt. Lepel het beslag in cupcakevormpjes totdat het voor drie vierde gevuld is, en zet 20 tot 30 minuten in de oven. Even laten afkoelen en .. smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
Hobbytuiniers houden hun moestuinen de komende weken maar beter goed in de gaten. Zodra de bodem begint op te warmen, het ’s nachts niet te hard afkoelt en het nu en dan blijft regenen, duiken slakken in groten getale op. Slakkenplagen zijn immers een typisch lentefenomeen. Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je het beste omgaat met slakken in de tuin. -
HLN Shop
Je auto wassen met de hogedrukreiniger: een slim idee?
Van modder en stof tot strooizout en zand: de afgelopen (natte) maanden heeft je auto opnieuw flink afgezien. Hij is dus dringend toe aan een grondige wasbeurt. Maar moet je daarvoor meteen naar de carwash, of volstaat het om je hogedrukreiniger uit de kast te halen voor een glanzende make-over? HLN Shop biedt proper advies in zeven stappen. -
-
Livios
Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer