Ilustratiebeeld
Volledig scherm
Ilustratiebeeld © Thinkstock

"Mijn depressie heeft donkere schaduw geworpen op jullie jeugd": Lucy schrijft pakkende brief aan haar kinderen

Lucy Dimbylow is auteur en moeder. De Britse vrouw schrijft over hoe het is om te leven met een wankele geestelijke gezondheid. In een aangrijpende brief gericht aan haar kinderen pent ze moedig neer hoe haar depressie een donkere schaduw heeft geworpen op hun prille jeugdjaren.

6 reacties

  • Peggy Geerts

    6 jaar geleden
    Mooi van die mama dat ze de oprechte liefde voor haar kinderen toch nog eens neerschrijft ... dat zijn onuitwisbare woorden van onschatbare waarde die kinderen in zulke situatie's helpen te begrijpen dat hoewel een ouder er niet gelukkig uitziet en lijd , toch van hen houd . Op die manier gaan kinderen zich ook minder afvragen of het wel hun schuld is dat mama of papa "niet gelukkig is" .
  • Tammy Ava

    6 jaar geleden
    @Jan Van Overveldt - Hoe kan je zo oppervlakkig zijn dat je op die manier oordeelt. Het is wel héél duidelijk dat je totaal geen idee hebt wat een depressie betekend. Maar allez met het vingertje wijzen en oordelen is de gemakkelijkste optie he. Stilstaan en eens kijken hoe je als lid van deze maatschappij uw medemens kan helpen is daarentegen net iets moeilijker. Want als je dat doet kom je face to face te staan met de realiteit.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Zoals meermaals zijn hun kinderen slachtoffer van moeilijke situaties . Onbegrijpelijk ! Ook ik werd mishandeld, geslagen , gestraft enz. door mijn vader . Moeder keek er naar en zweeg . Wat nu ?
  • Maarten Beelprez

    6 jaar geleden
    Jan Van Overveldt. Je beseft niet wat je zegt. Mijn moeder heeft een zware depressie gehad toen ik 4 jaar oud was en daarna heeft ze zelfmoord gepleegd. Ik neem haar dit absoluut niet schuldig. Als jezelf nooit een depressie hebt gehad, kun je niet weten hoe deze moeder zich voelt.
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Een behandeling moet breed gezien worden. Een vorm van helderheid moet aangeleerd worden, zodat elkeen gelukkig is door het zien en voelen van het innerlijk Licht.