De 'auto-automaat' van Alibaba en Ford in de Chinese stad Guangzhou.
Volledig scherm
De 'auto-automaat' van Alibaba en Ford in de Chinese stad Guangzhou. © Alibaba

In China koop je voortaan wagen in de 'auto-automaat'

AutoIn de Chinese miljoenenstad Guangzhou (Kanton) kan je sinds gisteren een wagen kopen in de 'auto-automaat'. E-commerce-gigant Alibaba lanceerde er samen met Ford zijn eerste automaat: een gebouw van vijf verdiepingen met 42 wagens. "In 10 minuten bestel je er een auto."

4 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het systeem van sociale ranking zorgt er ook voor dat je daar laag in de ranking komt als je misbruiken van de overheid durft aankaarten.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    China met hun social ranking doet wat ik al langer vrees dankzij de overvloed aan camera's. Door te veel toeristen kan men in drukke toeristische plaatsen als Barcelona toegangspoorten plaatsen en enkel wie een pas koopt mag nog binnen, dus letterlijke klassen in de maatschappij. Of vingerscans als je winkelt, zo kunnen ze met mensen met een leefloon weigeren merk producten te kopen. Interessant hoe China zich zal ontwikkelen, geschiedenis leert dat dit altijd fout loopt.
  • Michel Dierickx

    6 jaar geleden
    Het systeem van sociale ranking is de toekomst .Europa en zeker België kan nog heel veel leren van die slimme doortastende Chinese leider. Kunnen wij onze min. Van Justitie Geens niet naar China sturen om kursus te volgen.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    En wie garandeert dat de koper/chauffeur géén rijverbod heeft en beschikt over rijvaardigheden/rijbewijs?