Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Ondanks vleesschandalen blijft de Belg verslingerd aan zijn biefstuk

Het thuisverbruik van vers vlees daalde het voorbije jaar lichtjes van 18,2 kilogram per hoofd naar 17,5 kilogram, maar vlees blijft een belangrijke plaats innemen in het voedingspatroon van de Belg. Dat leidt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM) af uit een onderzoek dat het liet uitvoeren door GfK Belgium en iVox. 

52 reacties

  • Andre Wouters

    6 jaar geleden
    Hopelijk kunnen we het blijven betalen,(hopelijk).
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Vlees heb je nodig om je B12 vitamine op peil te houden.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    We gaan onze wereldberoemd gerecht toch niet verloochenen zeker, dit is onze cultuur waar we al zo veel van hebben moeten inleveren, zo makkelijk te bereiden en in het buitenland hebben verscheidene er toch moeite mee om het te bereiden
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Er gaat toch niets boven een malse beefsteak met lekkere frieten. Denken jullie nu echt dat groenten en fruit zo gezond zijn? En dat gezever over die bio, alleen een financieel middel om de prijs te verhogen. Wie kent er nu nog het verschil tussen het witloof uit volle grond of via substraat? Ik onderzocht jarenlang hoeveel sproei- en meststoffen de groentetelers gebruikten per are en hectare grond. Zowel in volle grond of serres. Om ziek van te worden.
  • Alain Stuker

    6 jaar geleden
    Wij eten géén vlees...en onze stoelgang stinkt niet.