© BELGA

Jong CD&V: “Beste Zuhal en Theo, laat jullie provocerende uitspraken thuis”

Vanavond zou staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) een lezing geven in het Thor Park in Genk onder de titel ‘Theo toert’. Naar aanleiding van die lezing schreven drie jonge Genkenaren een opinie op Facebook. “Laat jullie provocerende uitspraken thuis”, klinkt het.

migi

De volledige open brief aan Theo Francken en Zuhal Demir leest u onderaan dit stuk.

De lezing die staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vanavond zou geven in Thor Park Waterschei - op uitnodiging van N-VA Genk - wordt uitgesteld naar een latere datum. Reden is een dringend politiek overleg in Brussel waar de staatssecretaris aanwezig moet zijn. Dat laat Zuhal Demir (N-VA) via Facebook weten. Voor de mensen die dit bericht te laat zien, zal staatssecretaris Demir haar beleid rond gehandicapten en gelijke kansen toelichten.

Eerder op de dag schreven drie jonge Genkenaren naar aanleiding van de lezing van Francken een opinie op Facebook.

Volgens Toon Vandeurzen (zoon van Vlaams minister Jo Vandeurzen), Nawal Farih en Karel Kriekemans polariseren Demir en Francken te veel en is Genk ‘al lang voorbij dat wij-zij-verhaal’. De jonge Genkenaren hoopten dat de toon in Waterschei niet provoceren maar verbindend zou zijn. Zoals bekend is Zuhal Demir ook kandidaat-burgemeester voor N-VA in Genk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer