De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei dat er nog maar ,,weinig onafhankelijke landen'' over zijn in Europa.
Volledig scherm
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei dat er nog maar ,,weinig onafhankelijke landen'' over zijn in Europa. © REUTERS

NAVO stuurt Russische diplomaten weg, Rusland beschuldigt VS ervan andere landen onder druk te zetten

BuitenlandDe NAVO stuurt zeven Russische diplomaten weg. Hun accreditatie bij het westerse bondgenootschap wordt ingetrokken en die van drie anderen geweigerd. De permanente missie van Rusland bij de NAVO mag nog maximaal uit twintig mensen bestaan, tien minder dan nu het geval is. Rusland beschuldigt intussen Washington ervan andere landen onder druk te zetten om massaal diplomaten uit te zetten. 

15 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De bewijzen zijn er en Rusland weet al lang dat de bewijzen gevonden zijn. ZELFS als er geen bewijzen zijn, is dit een duidelijk signaal dat het schenden van nationaal luchtruim en wateren door Rusland de laatste drie jaar een druppel te veel is. De VS draait momenteel even zot. Ik zie geen enkele druk van de VS. Rusland denkt dat wij zo dom zijn als de Russische burgers die al eeuwenlang in het gelid moeten lopen. Rusland bereidt iets voor.
  • Marina Philips

    6 jaar geleden
    Er is nog niet eens een ZEKERHEID wie het gedaan heeft .hoe ons land dit kan onbegrijpelijk eerst gaan onderhandelen met Rusland en dan keren ze de rug toe Onbegrijpelijk.....
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Ditmaal is het aan de NAVO om een koude oorlog te ontwikkelen. Van het een komt het ander en we laten dan op onze beurt een ijzeren gordijn neer. Stomme politiek want het is nog steeds niet bewezen wie dat gif gebruikte. Is dat nu niet stom dat ook wij ,één Rus moeten uitwijzen? Bestaat dit land eigenlijk nog?
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    En zoals eerder vermeld nu betaling van ruwe olie met Yen... Geen usa dollar meer... Dat ego en de ecomomische pijnen... Die frustraties moeten ergens uitgewerkt en betaald worden.
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Iedereen ziet dat de VS aan het doodstrompelen is, wat ze altijd doen is oorlog zoeken, maken en dan al de redders te voorschijn komen. Ook nu, invoertaks op staal en dan oeps, aandacht van het toneel op een aanslag... Rusland heeft niets te winnen... Wie wel...