Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Groen in Gent wil stadsmunt voor lokale economie

Schepen Elke Decruynaere (Groen) wil dat Gent een eigen stadsmunt krijgt om lokale diensten en goederen mee te betalen. Het voorstel om naast de euro zo een munt te lanceren komt na de volgende gemeenteraadsverkiezingen op tafel. Op het einde van de volgende legislatuur zou op die manier 2,5 miljoen euro moeten circuleren. Schepenen van de meerderheidspartij zijn alvast bereid om een deel van hun loon in de lokale munteenheid te ontvangen. 

80 reacties

  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Hebben jullie NOG niet door? Volgens mij is dit een aprilvis!
  • Roger Van Acker

    6 jaar geleden
    TERMOND De man van GENT.......
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Jan Van Lint, wat jij vertelt is de oorzaak van de problemen oplossen. Die logica is in de groene geesten veel te complex. Om hun ongelijk niet toe te geven zullen ze nog eerder 1001 pleistertjes gebruiken om een slagaderlijke bloeding te stoppen om toch maar niet een tourniquet toe te pqssen.
  • Roger Declercq

    6 jaar geleden
    Zo'n vaart zal het niet lopen, eerst moeten ze nog in de gemeenteraad geraken na de verkiezingen.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    goed geprobeerd om renteloze lening te krijgen van 2.5 miljoen euro! De munten in omloop worden immers gratis gedrukt en brengen geen rente op, de stad Gent moet dan pas geld op tafel leggen om ze terug te kopen dus dwingt zijn burger/handelaars om een gratis lening van 2.5 miljoen euro te schenken aan de stad. Wel grappig dat ze elders elektronisch bankieren promoten omwille van het milieu en hier CO2 in de lucht gaan blazen om die dingen te maken!