Direct naar artikelinhoud
Economie

Aldi pompt 350 miljoen euro in nieuw winkelconcept en u kunt het morgen al ontdekken in Diegem

De winkels worden in een nieuw kleedje gestoken.Beeld Photo News

Discounter Aldi pompt 350 miljoen euro in zijn nieuwe winkelconcept in ons land en creëert op die manier 450 extra jobs. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in Diegem, waar morgen de eerste nieuwe winkel wordt geopend. 

Aldi gaat zijn winkels in sneltempo hervormen: 167 nog dit jaar en 141 in 2019. De komende achttien maanden worden zeven winkels per week omgevormd. Een filiaal herinrichten duurt exact een week. De uitrol start op 14 april. Het gaat om de grootste investering ooit voor de Duitse keten in ons land.

De winkels worden in een nieuw kleedje gestoken, met bredere gangen, nieuw meubilair, moderne ledverlichting en een grotere broodafdeling. Veel aandacht gaat naar de versmarkt. Producten zijn gegroepeerd volgens de indeling van de dag: eerst de ontbijtproducten, dan de lunchproducten, enzovoort.

Producten zijn gegroepeerd volgens de indeling van de dag: eerst de ontbijtproducten, dan de lunchproducten, enzovoort

Het nieuwe winkelconcept – Aniko in Aldi-termen – levert ook extra banen op: 450. Of één nieuwe kracht per filiaal. "Er is meer werk in de nieuwe winkels, en we rekenen ook op meer omzet", klinkt het. De vertrouwde kartonnen dozen en paletten zullen niet verdwijnen. "Aldi blijft Aldi", verzekert topman Wim Voet. Ook aan de lage prijs wordt met geen vinger geraakt, verzekert de discounter.