© Theo Derkinderen

Politie ontdekt driehonderd cannabisplantjes in woning

In een woning in de Kattestraat in Oppuurs (Sint-Amands) heeft de politie een cannabisplantage ontdekt en ontmanteld. Een 33-jarige Nederlander is ondertussen aangehouden.

Theo Derkinderen

De politie viel eind vorige binnen in de huurwoning in de Kattestraat en ontdekte dat er een cannabisplantage was opgetrokken. “Een professioneel uitgeruste plantage”, bevestigt Nele Poelmans van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen, het nieuws. “De politie had de woning een tijdje geobserveerd en besliste om donderdagavond binnen te vallen. Er werden ongeveer driehonderd plantjes aangetroffen in de woning.”

Bij de inval trof de politie een 33-jarige man aan. De man werd opgepakt en is ondertussen door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden.

De woning was al van dit voorjaar verhuurd aan een Nederlands koppel of ze gaven zich toch uit als een koppel. “Veel contact hadden we niet met hen. Ze hadden ons verteld dat ze in Breda werkten, maar bewust naar Oppuurs waren verhuisd omdat ze op zoek waren naar rust en kalmte. En het viel ons ook op dat er overdag nooit iemand thuis was. ’s Avonds was er wel beweging in de woning. We zagen soms twee of drie mensen naar binnengaan. Maar de ochtend nadien was iedereen weer weg.”

Het viel de omwonenden ook op dat de rolluiken van het huis vaak helemaal of toch voor een groot stuk naar beneden waren. Zelfs als het regende en fris was.

“Enkele maanden geleden namen we hier op een avond echt een doordringende cannabisgeur waar. Toen al hadden we het vermoeden dat de Nederlanders zich met cannabis bezighielden.”

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER