Kim Jong-un en zijn vrouw Ri Sol Ju (links) poseren samen met de Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan (rechts). Tijdens het bezoek woonden Kim en zijn vrouw Ri Sol-ju samen met Xi en diens vrouw Peng Liyuan onder meer een banket bij in de Grote Hal van het Volk, aan het Plein van de Hemelse Vrede in Peking.
Volledig scherm
Kim Jong-un en zijn vrouw Ri Sol Ju (links) poseren samen met de Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan (rechts). Tijdens het bezoek woonden Kim en zijn vrouw Ri Sol-ju samen met Xi en diens vrouw Peng Liyuan onder meer een banket bij in de Grote Hal van het Volk, aan het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. © AP

Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un "bereid tot denuclearisatie"

 De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft in Peking een "vruchtbare" ontmoeting gehad met de Chinese president Xi Jinping. Dat bevestigen het Chinese staatspersbureau Xinhua en het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De Chinese president heeft een uitnodiging voor een officieel staatsbezoek aan Noord-Korea aanvaard.

42 reacties

  • Pierre Dijk

    6 jaar geleden
    Mr Boden, heeft niks met de stijl van Trump te maken. Het is Kim die dit spel slim speelt. Hoog spel spelen en dreigen. Daarna uw tegenstander uitnodigen, zeggen wat hij wil en Trump met de pluimen laten lopen. Zo is Kim zeker van nog vele jaren leiderschap en onderukking van zijn volk. Erg voor zijn onderdanen.
  • Raynel Enfield

    6 jaar geleden
    het maakt niet veel uit als ze nu denuclealiseren , ze bezitten immers al de technologie ...dus als de sancties weg vallen en ze genoeg geld verdienen kunnen ze in een mum van tijd alles herstarten met grotere gevolgen, want dan hebben ze hun financiele voorraad voor de komende 10jaar aangevuld, deze kim is niet gek
  • Norbert De Smet

    6 jaar geleden
    Griezelig om zien, die gezichten van al die genodigden op het banket (nieuws op 1) Precies een begrafenismaal. Niemand met een glimlach, of vreesden dat ze gingen vergiftigd worden.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Niet iedereen kan de stijl van Trump waarderen maar zijn strategie blijkt wel te werken.
  • silvy Broux

    6 jaar geleden
    Goed zo het ging tijd worden