Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Ook Britten betalen binnenkort statiegeld op petflessen en blikjes

De Britse regering heeft aangekondigd dat het een systeem van statiegeld wil invoeren voor plastic flessen. De plannen kaderen in de strijd tegen plastic afval, aldus Milieuminister Michael Gove in een persbericht. Behalve plastic flessen zal ook op blikjes en glazen flessen statiegeld geheven worden. 

5 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    de reden is omdat china ons plastiek niet meer wil en geen grote fabriek in Eu om te verwerken Gaat om miljarden kg plastiek Wat gaan mee doen ??Word tijd om hier te verwerken maar veel duurder dan op een schip naar ....of glas "blijven" opnieuw gebruiken
  • Martin Van Lersberghe

    6 jaar geleden
    er wordt nu al eco-taks geheven op pep-flessen, gaan ze nu ook nog statiegeld invoeren, goed wetende dat nog steeds het grote deel langs de straat kant wordt gesmeten!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als er dan toch statiegeld op komt. Kunnen we dan niet beter meteen de plastic flessen verbieden en terug overschakelen op de goede oude herbruikbare glazen fles met statiegeld.
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Ik blijf erbij... Structureel los je hier niets mee op. Pak de producenten aan en laat deze het gelag betalen van de plastiekvervuiling. Zij willen goedkope en milieuvervuilende verpakking, dan moeten zij die kosten maar op zich nemen. Reken ze die door aan consumenten, ook goed.. Maar mentaliteit wijzigen doe je niet door zulke maatregelen te treffen.. De vervuilers, zullen zich ook hier geen bal aantrekken.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Op een eiland is dat natuurlijk gemakkelijker in te voeren. Hier wordt er nu al zeer veel aangekocht in de 4 ons omringende landen wegens het prijsverschil.