© Google Street View

Vakbond vreest voor vijftien ontslagen bij Atlas

De vakbonden vrezen dat er bij de integratie- en inburgeringsorganisatie Atlas in de Carnotstraat in Antwerpen vijftien ontslagen zullen vallen.

cwil

De stad heeft een audit laten uitvoeren bij Atlas. “Dat auditrapport wordt op donderdag 29 maart om 17 uur besproken door de raad van bestuur van Atlas”, zegt Ine Hermans van de christelijke vakbond LBC-NVK. “De vakbonden hebben vernomen dat er in het rapport aanbevelingen staan die opnieuw tot een afbouw van het personeel leiden. Er zouden vijftien jobs bedreigd zijn. Vorig jaar vielen er ook al dertig ontslagen. En begin dit jaar werd er aan een tiental personeelsleden gezegd dat hun job zal verdwijnen omdat Atlas vier projecten stopzet.”

De raad van bestuur van Atlas bespreekt de audit donderdag en beslist dan of ze op de aanbevelingen ingaat.

De vakbond pikt de eventuele ontslagen niet. “Wij organiseren donderdag tussen 16u30 en 17 uur een protestactie voor de gebouwen van Atlas”, zegt Ine Hermans. “We zullen flyers uitdelen met onze eisen. Er mogen geen besparingen meer komen op de kap van het personeel en er mag niemand worden ontslagen. Door de ontslagen van vorig jaar is de werkdruk bij de overgebleven personeelsleden nu al te hoog. We eisen ook dat er geen maatregelen worden genomen op basis van de audit, zonder dat er inspraak komt van het personeel. Het personeel is niet bij de audit betrokken”, zegt Ine Hermans.

“We eisen ook dat Atlas voldoende middelen krijgt om de kwaliteit van de integratie en de inburgering te kunnen garanderen.”

De Antwerpse schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA) zei vorig weekend in Gazet van Antwerpen dat hij de raad van bestuur van Atlas zijn werk wil laten doen. Hij ontkent ook dat het personeel niet betrokken was bij de audit. “Het auditteam heeft ter plaatse de werkprocessen en trajecten van bijna alle teams opgevolgd”, zegt de schepen. “Er is tijdens het proces rechtstreeks contact geweest met het personeel. Het auditteam heeft ook veel vragen aan het personeel gesteld. Ook de stafleden werden geïnterviewd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER