© mmd

Vier katten vergiftigd met antivries in Leut

In een week heeft een onbekende vier katten van Iris Dolmans uit Leut vergiftigd met antivries. “Vorige week hadden we vijf kerngezonde poezen, vandaag nog amper twee. En een daarvan zal ook sterven want haar nieren zijn aangetast. Een wekelijkse nierdialyse in het Duitse Giessen is een optie, maar dat ligt op 271 km van Leut”, aldus Iris.

Mark DREESEN

Iris Dolmans is er het hart van in. “Het begon allemaal met poes Hyde. Maandagavond zakte die door haar pootjes. Om 5 uur ’s ochtends kreeg ze stuiptrekkingen. We reden naar de dierenarts maar kort daarna stierf de poes. Nog dezelfde dag begon ook poes Nugget te zwalpen. Ze had koorts. Woensdagochtend kregen we telefoon van de dierenarts dat ook de tweede poes gestorven was. De dierenarts wees ons erop dat er vergiftiging in het spel was. Onze derde poes Indy liep weg en hebben we drie dagen later dood aangetroffen dicht bij onze woning aan de Dreef naar het kasteel Vilain XIIII.”

Antivries

“Donderdag lag ook Jackyll, de vierde poes, suf op de zetel. Op aanraden van de dierenarts zijn we met haar naar het universitair dierenziekenhuis in Luik gereden. Daar kregen we te horen dat de katten vergiftigd waren met antivries. Dat hadden we nog nooit gehoord. Het moet door een onbekende in hun voedsel vermengd zijn. Jackyll is terug thuis, maar haar overlevingskans is erg klein. Ze kan het misschien halen als we wekelijks een keer naar de stad Giessen in Duitsland rijden. In Giessen is nierdialyse mogelijk voor katten, maar dat ligt op 271 van Leut en met de wagen is een enkele rit 2 uur en 40 minuten. Ik moet er nog eens over nadenken.” De enige gezonde poes in huis is nu de 17 jaar oude Rossy. Iris en haar vriend hebben bij de politie klacht ingediend tegen onbekenden. “We hopen de dader op te sporen”, bevestigt de woordvoerder van politie LAMA. Iris heeft ook flyers uitgedeeld in de buurt om andere baasjes te verwittigen en mogelijk de dader op het spoor te komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer