© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zware brand in woning, gezin gered door rookmelders

In de Cecilianenstraat in Berendrecht heeft dinsdagochtend rond 4.30 uur een zware brand gewoed in een woning. Het gezin met vier kinderen werd gelukkig op tijd gewekt dankzij de rookmelders. De vader werd naar het ziekenhuis gebracht met een rookintoxicatie.

il

Een tienermeisje dat vlak naast de getroffen woning woont, bezorgde ons dit filmpje.

Zij werd vanmorgen gewekt door aanhoudend gepiep. Aanvankelijk dacht ze dat de diepvriezer niet goed was afgesloten en er daardoor een alarm afging. Toen ze ook kabaal en geroep hoorde, liep ze naar buiten en zag dat het huis van de buren in lichterlaaie stond. De vlammen schoten al uit het dak. Ze verwittigde meteen de brandweer.

Het gepiep kwam van de rookmelders in de woning, waar de brand ontstond in een van de slaapkamers onder het dak. Dankzij die melders kon het gezin met kinderen snel naar buiten vluchten. Ze waren in paniek. Het ging om de vader (44), de moeder (40) en hun vier kinderen (13, 11 en 9 jaar en 6 maanden).

Terug naar binnen om spullen te halen

De vader liep nog enkele keren naar binnen en naar buiten om enkele spullen te redden. Agenten riepen dat hij onmiddellijk naar buiten moest komen. De man had rook ingeademd en begon hevig te hoesten. Hij werd met de ziekenwagen overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis.

Het huis is zwaar beschadigd en onbewoonbaar verklaard. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend. Volgens de brandweer zou er alvast geen kwaad opzet in het spel zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER