Man overleeft ongeval met bulldozer: “Ik brak bijna alles in mijn lichaam”

© mvn

Een maand nadat hij door een bulldozer verpletterd werd, ligt Thierry Strubbe (52) uit Knokke-Heist in een gewone ziekenhuiskamer. “Maar ik ben zeker nog vier weken aan het bed gekluisterd”, zegt hij. “Pas dan mag ik denken aan stappen.”

TIM LESCRAUWAET

Thierry Strubbe (52), gemeentearbeider in Knokke-Heist, heeft een goede engelbewaarder. Op 22 augustus kwam de man tijdens een opdracht op het strand onder een zware bulldozer terecht. Hij werd door zowel het voor- als het achterwiel overreden en liep daarbij heel wat verwondingen op. Er lijkt geen einde aan te komen als hij begint op te sommen. “Een dubbele heupbreuk, een bekkenbreuk, een scheenbeenbreuk, een klaplong, inwendige bloedingen”, zegt Thierry. “En zo kan ik wel nog een tijdje doorgaan.”

Sinds vorige week mocht hij de intensieve zorgen van het AZ Sint-Jan in Brugge verlaten. Hij ligt nu op een gewone kamer, maar zal daar ook nog wel wat tijd doorbrengen. “Ik moet zeker nog vier weken in bed blijven liggen”, zegt hij. “Dat is om zot van te worden, maar het kan nu niet anders. Pas na die vier weken zal ik misschien weer mogen stappen. Maar de revalidatie op zich zal zeker nog tot volgend jaar duren. En dan nog valt het te bekijken of ik weer op een normale manier zal kunnen werken. Ik moet het nu echt beetje bij beetje afwachten.”

Het ongeval zelf herinnert Thierry zich nog heel goed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen