Archeologen deden de bijzondere ontdekking via satellietbeelden
Volledig scherm
Archeologen deden de bijzondere ontdekking via satellietbeelden © University of Exeter

Onderzoekers ontdekken mysterieuze sporen van meer dan miljoen mensen in 'onbewoonde' Amazonegebieden

Men dacht dat het Amazonegebied zo goed als onbewoond was vooraleer de Europeanen er opdoken. Maar onderzoekers hebben nu duidelijke bewijzen gevonden die aantonen dat wellicht ooit tot meer dan een miljoen mensen in het regenwoud woonden en dat het er bruiste van de activiteit.

15 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Amazonewoud ? Platgebrand, platgerooid “woud” ja, en dat allemaal omdat de verdorven westerling een houten terras en dito tuinmeubeltjes wil om s’avonds zijn kromgewerkte kont in te kunnen laten rusten.
  • philippe vandermeeren

    6 jaar geleden
    Laat die mensen eens gerust. Leven in vrede en minder archaïsch dan wij met politiekers en sukkelstraatje die ons de wet spellen. Zie ze eens lopen op veldcrossen en dergelijke. Kunnen we poepje aan ruiken.
  • Line B

    6 jaar geleden
    De europeanen gaven besmette lakens ed kado aan de inlandse bevolking.....die ziektes waren niet per ongeluk maar een veroveringsstrategie! Het alles vernietigende Westen, omwille van geldzucht van enkelen....
  • Julien De Kerpel

    6 jaar geleden
    Ha , eindelijk hebben ze die houten kist met ( kleuren ) foto's gevonden !
  • Nicky Bud

    6 jaar geleden
    In de periode in het artikel aangehaald, waren de Spanjaarden al geland in Zuid-Amerika, en deze veroveraars hadden bijen en ander (westers) gereedschap met zich mee om te ruilen voor GOUD met de "inboorlingen". Het is dus erg overtrokken om te stellen dat men gereedschap heeft gevonden van oude beschavingen. De Europeanen hebben het daar, evenals hun dodelijke ziektes, daar binnen gebracht.