Man uit Genk veroordeeld tot 4 jaar cel voor poging tot verkrachting en agressie

© Getty Images/iStockphoto

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een 51-jarige man uit Genk veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan de helft effectief, en een boete van 800 euro voor een poging tot verkrachting en voor feiten van agressie. De man is momenteel aangehouden.

Op 1 augustus en 2 september vorig jaar probeerde hij in Beringen zijn vriendin te verkrachten. De man gedroeg zich weerspannig tegen de politie toen die hem op 2 september 2017 arresteerde. In een stal in zijn tuin had de man ook een longrifle liggen.

Aan het uitstel voor de celstraf zijn voorwaarden verbonden. De man moet in therapie gaan voor zijn seksuele en psychosociale problemen en zich laten begeleiden voor zijn agressieproblemen. Hij kreeg een absoluut contactverbod opgelegd.

De man werd naast de twee verkrachtingspogingen ook schuldig bevonden aan het filmen van zijn ex terwijl ze onder de douche stond. Toen de politie hem wilde arresteren, verzette hij zich hevig. Hij probeerde van een agent de vinger om te wringen. Volgens de burgerlijke partijen gaat de beklaagde opnieuw toeslaan eens hij de gevangenis heeft verlaten.

Volgens de rechtbank is er bij de man een frequente drang naar seksueel contact met het slachtoffer. Ondanks de voorwaarden die hij kreeg, bleef hij zijn ex lastigvallen. Op 7 december 2017 was hij in Tongeren correctioneel veroordeeld wegens strafbare feiten ten aanzien van een andere partner. Die feiten dateerden van maart 2016.

Aan zijn ex moet hij 2.000 euro schadevergoeding betalen. Een politieagent die zich burgerlijke partij stelde, kreeg 3.895 euro toegewezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen