Drie verdachten van gewapende overvallen opgepakt

© Belga

De lokale politie van de zone Brussel Noord heeft drie jongemannen opgepakt die verdacht worden van een reeks gewapende overvallen. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om een 19-jarige en twee 17-jarigen. Die laatste twee zijn in een gesloten jeugdinstelling geplaatst terwijl de 19-jarige onder aanhoudingsbevel is geplaatst.

De eerste overval, op een apotheek, vond op 20 februari plaats. In de weken nadien vonden nog vier overvallen plaats op twee apotheken, een winkel en een nachtwinkel, waarbij de beschrijving van de drie daders steeds dezelfde was.

Bij de laatste overval, op een nachtwinkel in de Wijnheuvelenstraat op 24 maart, kon de politie één dader op heterdaad betrappen. De jongeman had de aandacht van een politiepatrouille getrokken door zijn verdacht gedrag en toen de agenten hem wilden controleren, ging hij ervandoor. In zijn vlucht gooide de jongen een bivakmuts, handschoenen en een pistool weg. Net op hetzelfde moment liep er bij de politie een melding binnen van een gewapende overval. De jonge vluchter kon opgepakt worden en bleek perfect te beantwoorden aan de beschrijving van de dader. De jongeman ontkende, maar het verdere onderzoek kon hem ook linken aan de vier eerdere feiten.

Dat onderzoek leidde ook naar twee andere verdachten, minderjarigen. Die werden maandag in alle vroegte uit hun bed gelicht tijdens huiszoekingen bij hen thuis. Daar vond de politie ook kleren en andere spullen die ze tijdens de overvallen gedragen hadden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen