Red Flame Tessa Wullaert bereikt met Wolfsburg halve finales Champions League

Tessa Wullaert heeft zich met haar Duitse club Wolfsburg gekwalificeerd voor de halve finales van de Champions League voor vrouwenteams.

In de terugwedstrijd van de kwartfinale speelde Wolfsburg woensdag 1-1 gelijk bij het Tsjechische Slavia Praag. De Duitsers hadden de heenmatch vorige week met 5-0 gewonnen.

Petra Divisova opende na 30 minuten de score voor de thuisploeg. Ewa Pajor maakte in de 68e minuut gelijk. Red Flame Wullaert, nummer 10 van de groen-witten, startte in de basis in de Eden Arena en maakte de hele wedstrijd vol.

Geen halve finale voor Cayman

Janice Cayman is er met haar Franse ploeg Montpellier niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Champions League voor vrouwenteams. In de terugwedstrijd van de kwartfinales ging Montpellier woensdagavond met 3-1 onderuit tegen Chelsea. De Engelsen hadden de heenwedstrijd ook al met 0-2 gewonnen.

Francesca Kirby bracht de Londenaars al na 4 minuten op voorsprong. In de 36e minuut maakte Sofia Jakobsson gelijk. Ramona Bachmann zette de thuisploeg vijf minuten na de pauze op 2-1. Kirby legde in de 78e minuut vanop de stip de eindstand vast. Red Flame Cayman startte bij de bezoekers rechts op het middenveld en speelde de hele wedstrijd.

Chelsea neemt het in de halve finales (op 21/22 en 28/29 april) op tegen Wolfsburg, de ploeg van Tessa Wullaert. De tweede halve finale gaat tussen Manchester City en titelverdediger Lyon.