‘Slachtoffer’ (80) home invasion, waarbij 1,4 miljoen euro zou zijn gestolen, zit zelf in de cel

Drie verdachten zijn, ondanks bekentenissen, vrijgesproken van een home invasion in Rumst waarbij ze 1,4 miljoen euro zouden hebben gestolen. Opvallend: hun ‘slachtoffer’ zit ondertussen zelf in de cel.

SaRe

Ze riskeerden tot zes jaar cel en twee van hen hadden ook bekend dat ze in de woning van Albert M. (80) in de Monnikenhofstraat in Rumst waren geweest en er geld hadden meegenomen. In de tuin van de woning zouden ze 1,4 miljoen euro van de zoon van bewoner André hebben opgegraven. Toch werden Henri D.R. (30), Katja Q. (25) en hun vermeende tipgever Glenn B. (32) vrijgesproken van de home invasion tijdens een juninacht in 2016.

“Het is onduidelijk waarom de beklaagden in de woning waren en wat er zich daar heeft afgespeeld”, zegt de rechtbank. Daarmee vegen de rechters de hele verklaring van het vermeende slachtoffer van tafel. Dat hij brutaal overvallen zou zijn en bedreigd werd met een pistool en een petanquebal heeft de tachtiger volgens de rechtbank dus verzonnen. “De woning was netjes, het slachtoffer was rustig en had geen verzorging nodig. Naast het bed stond een kluis, maar daar hadden de verdachten geen interesse in”, staat in het vonnis.

Van de gevorderde zes jaar gevangenis blijft dus niets over, behalve voor Henri D.R. Hij kreeg nog een jaar cel omdat hij auto’s en elektronica met illegaal geld gekocht had. “De vrijspraak is de enige correcte beslissing”, reageert advocaat Tim Smet, die voor Glenn B. optreedt. Het parket bekijkt nog of het in beroep gaat tegen de vrijspraak.

Slachtoffer opgepakt

Al tijdens het proces werd door de verdediging geopperd dat het ‘gestolen’ geld niet zo koosjer zou kunnen zijn. De zoon van Albert M., Philip, is een bekende fraudeur en zit op dit moment een gevangenisstraf uit. Ondertussen werd ook zijn vader Albert opgepakt. Die is volgens onze informatie verdachte in dossiers van drugs en witwassen.

Volgens bepaalde bronnen zou de home invasion in 2016 tot het witwassen van crimineel geld hebben moeten leiden. Als de feiten bewezen zouden worden, maakten vader en zoon M. namelijk aanspraak op een schadevergoeding. Dat zou legaal geld zijn geweest, zelfs als het gestolen geld eerst illegaal verdiend werd.

Het parket wil niet reageren op de aanhouding van de tachtigjarige Albert M.

LEES OOK: Twee beklaagden vrijgesproken voor home invasion in Rumst