Een zonnepark in Veurne. Tussen 2009 en 2012 verlaagde de Vlaamse regering de subsidies voor zonnepanelen in totaal acht keer. In verschillende fases werden zo de zwaar gesubsidieerde groenestroomcertificaten afgebouwd. Duizenden commerciële zonneparken slaagden erin om iedere keer nét voor het verstrijken van een deadline hun park gekeurd te krijgen.
Volledig scherm
Een zonnepark in Veurne. Tussen 2009 en 2012 verlaagde de Vlaamse regering de subsidies voor zonnepanelen in totaal acht keer. In verschillende fases werden zo de zwaar gesubsidieerde groenestroomcertificaten afgebouwd. Duizenden commerciële zonneparken slaagden erin om iedere keer nét voor het verstrijken van een deadline hun park gekeurd te krijgen. © Photo News

Miljoenen aan verdachte subsidies voor zonneparken

Is er in Vlaanderen massaal gesjoemeld met zonnepanelen? Cijfers van energiewaakhond VREG tonen aan dat merkwaardig veel zonneparken een goedkeuring kregen, telkens vlák voordat de subsidies verlaagd werden. PVDA dringt aan op een onderzoek.

184 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    In die tijd werd er massaal gefraudeerd met subsidies voor zonnepanelen. De facturen sprejden over twee jaar bvb. ; op deze manier kon men tweemaal het max. bedrag binnenhalen.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Toch overduidelijk CORRUPTIE????Van welke politicus nu weer, die zn zakken ferm gevuld heeft met smeergeld?!En WIJ worden dan nog steeds gedwongen ONGRONDWETTELIJKE tommeltaks te betalen en krijgen ons GESTOLEN turteltaks NIET terug?!!!Wanneer gaat dat nu eens stoppen? Bij een volksopstand of als we de politiek een pak slaag gaan geven?!
  • Jean Pollet

    6 jaar geleden
    foto's meesturen van dak met zonnepanelen , Wijkagent laten controleren en luchtfoto's met drone ,werken melden aan gemeente begin en einde . voor alles wat met subsidie aan huis te maken heeft
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het heeft alles met politiek te maken. Niet met Freya. Maar wel met deze die zich pogen te verschuilen achter de valse beweringen over Freya die ze in het leven geroepen hebben. En die zitten vooral bij de OVLD.
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    En dat is zelfs heel eenvoudig na te gaan, alleen moet men het willen. men zoekt liever de kleintjes, groten blijven zoals steeds buiten spel.