© REUTERS

Zeshonderd banen weg bij Solvay

Solvay wil wereldwijd zeshonderd banen schrappen, vooral in ondersteunende functies. Dat heeft het chemiebedrijf donderdag aangekondigd. Solvay spreekt over 160 banen in Frankrijk, negentig in Portugal en tachtig in Brazilië. In België zijn twintig banen bedreigd.

Wle

Solvay, gespecialiseerd in geavanceerde materialen en hoogwaardige chemicaliën, zegt zijn organisatie te willen vereenvoudigen en aan te passen aan de bedrijfsportefeuille en wijzigende klantenportefeuille.

Het bedrijf is in amper vijf à zes jaar getransformeerd van een producent van bulkchemicaliën naar gespecialiseerde chemicaliën en geavanceerde materialen, die bijvoorbeeld metalen vervangen in vliegtuigen en auto’s. “We zijn in die korte tijd zo veranderd, dat vandaag twee derde van onze activiteiten nieuw zijn”, aldus woordvoerster Caroline Jacobs.

Het bedrijf past zich nu ook intern aan die transformatie aan, met meer focus op innovatie. De onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Solvay worden geconcentreerd in Lyon en Brussel. Zo zal de bekende Solvay-campus in Brussel worden getransformeerd. Brussel zal zich vooral gaan toeleggen op geavanceerde materialen.

De vereenvoudigde organisatie zal leiden tot het verdwijnen van ongeveer zeshonderd banen, vooral in ondersteunende functies, waaronder 160 banen in Frankrijk, 90 in Portugal en 80 in Brazilië. Er verdwijnen ook banen in de VS, China, Litouwen en dus ook twintig banen in België.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER