Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. © Photo News

Vakbond van basisonderwijs dreigt met staking: "De leraar trekt het niet meer"

OnderwijsHet Christelijk Onderwijzersverbond (COV) wil dat Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) snel met een plan voor het basisonderwijs komt. Als dat initiatief nog te lang op zich laat wachten, kunnen stakingen niet uitblijven. 

118 reacties

  • Nancy Vermeulen

    6 jaar geleden
    Ik ben op de eerste plaats leerkracht omdat ik zorg wil dragen voor jullie kinderen. Ja, ik ben goed betaald,en ja ik heb veel vakantie. Maar...ons uitschelden voor klagers, luieriken? Grof en laag....jaloezie is een gemene ziekte! Gelukkig krijg ik wel respect van collega's en ouders. Vergelijk niet met 30 jaar geleden, de maatschappij is ook snel veranderd, daarvan zijn ook kinderen de dupe.
  • Inge Malfait

    6 jaar geleden
    Waarom alleen deze eis voor het basisonderwijs? In het secundair staat het water ook tot aan de lippen...
  • Greg Sillen

    6 jaar geleden
    Aan al degene die het onderwijs geen zwaar beroep vinden zou ik aanraden om eens een week voor de klas te gaan staan. Dan praat je er wel anders over zoniet dan ben je de ideale leerkracht
  • Natalie Vandenbergh

    6 jaar geleden
    Als leerkracht wil je het beste uit elke leerling halen en ik kan me voorstellen dat het zeer frustrerend moet zijn om niet elk kind te kunnen bieden wat het verdient. Fijne en welverdiende paasvakantie, collega's en de andere niet-leerkrachten, goed werken!
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    De luirikken zijn tot het einde uitgerokken. Naast zoveel maand niets doen, een uur van 50 minuten wordt het echt wel te veel als ze ook nog het licht in het lokaal moeten uitdoen 's avonds. Waarom staken alle niet leraars niet tegen de discriminatie die onderwijs luirikken in hun voordeel krijgen ?