"Dit is geen handtas voor doetjes"

Misschien is de uitdrukking "Een kat in een zak kopen" hier wel ietwat letterlijk opgevat geweest. Op de verkoopwebsite Trade Me kan momenteel immers geboden worden op een "echte glamoureuze poezenhandtas". Taxidermiste Claire Hobbs uit Christchurch, Nieuw-Zeeland, biedt er een opgezette poes aan in de vorm van een handtas. Niet iedereen kan dat blijkbaar waarderen en de Nieuw-Zeelandse nieuwswebsite Stuff begon zijn bericht erover zelfs met de mededeling: "Story contains images some people may find upsetting."

"Dit is geen handtas voor doetjes. Er zijn alvast geen dieren gedood om dit kunstwerk te creëren", aldus Hobbs in de begeleidende tekst op de verkoopsite. Volgens Hobbs werd de kat op straat omvergereden en heeft hij, vooraleer ze de kat gebruikt heeft voor de handtas, 3 weken in een diepvriezer gelegen.

Maar al snel kwam er op sociale media kritiek van dierenvrienden die dit "afschrikwekkend" vonden en "ronduit beschamend". Ook de voorzitter van de dierenrechtenorganisatie Save Animals From Exploitation sprak van "slechte smaak" en noemde de tas "oneerbiedig naar dieren toe". Iets wat Hobbs ontkent op Stuff: "Al die tijd die ik daaraan gespendeerd heb om de kat in deze vorm af te leveren toont juist dat ik heel veel respect voor het dier heb."

Hobbs hoopt voor de luxe-handtas alvast minimaal 1.400 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 920 euro) te krijgen.

Meest gelezen