Inflatie op laagste niveau in twee jaar

De inflatie is in maart gedaald naar 1,39 procent. Dat is het laagste niveau sinds februari 2016, zo blijkt uit cijfers van Statbel, de algemene directie statistiek.

32 reacties

  • jan van dessel

    6 jaar geleden
    Ludo Van Uffelen, u moet deze vraag aan de vakbonden stellen want het zijn zij die tegen het principe centen voor percenten zijn omdat de meerderheid van de werkende Belgen en dus ook hun betalende leden meer profijt heeft aan percenten.
  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Alleen de tarieven van de overheid verhogen met een mooi regelmaat. Deze horen in de warenkorf voor de berekening van de spilindex!
  • Ludo Van Uffelen

    6 jaar geleden
    Spilindex overschreden? Waarom krijgt iemand met een laag inkomen slechts € 30 (2% van € 1.500) loonsverhoging en een groot inkomen (bvb € 6.000) een aanpassing van € 120! Waar de spilindex voor IEDEREEN een GELIJK bedrag is... CENTEN I.p.v. PERCENTEN lijkt mij eerlijker!
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    De echte reden van deze lage inflatie is de terughoudendheid van de overheid om nieuwe lasten op te leggen in de aanloop van de verkiezingen, lage inflatie was in alle andere EU-landen een constante de voorbije jaren, vandaar de monetaire verruimingspolitiek van de ECB, alleen hier joeg de overheid door allerlei nieuwe lasten en taksen de inflatie de hoogte in.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Dalen of stijgen, wat maakt het uit. Het enige dat telt is wat kab je doen met 1000 euro! Dit op een maand! En dan ga je moeten vaststellen dat sinds het aantreden van deze regering je steedsminder met je 1000 euro kan doen!