Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld), Antwerps lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Volledig scherm
Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld), Antwerps lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. © BELGA

Staatssecretaris De Backer: "Ofwel verandert Unia, ofwel verspeelt het zijn bestaansrecht"

 "Unia moet alle vormen van racisme op gelijke manier behandelen, en niet beslissen wat voor hen belangrijk is en wat ze niet belangrijk vinden." Dat zegt staatssecretaris voor Bestrijding Sociale Fraude en Privacy Philippe De Backer (Open Vld) in een interview met Joods Actueel. Volgens De Backer moet het interfederaal gelijkekansencetrum Unia nu veranderen, of hun bestaansrecht verspelen. 

82 reacties

  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Hoogste tijd om UNIA droog te leggen zonder subsidies van ONS belastingsgeld wegens bevooroordeeld, louter ten bate van allochtonen ! Wie meent of waant slachtoffer te zijn van discriminatie of racisme kan immers naar het Gerecht stappen. Er wordt toch ook zo geen soortgelijk centrum gesubsidieerd voor wie slachtoffer is van andere ergerlijke feiten ; verkrachting, diefstal, overval, vluchtmisdrijf, geweld etc.
  • Richard Kerkhofs

    6 jaar geleden
    UNIA is een prima organisatie voor iedereen die zich gediscrimuneerd voelt. Ze helpen je om een klacht te analyseren en indien terecht het bij de rechter te brengen. Dat het agentschap nodig is blijkt uit deze commentaren, racisme is tot 'onze normen en waarden' toegetreden en dus ook bij werkgevers. Zeker nu met de reïntegratie-perikelen zijn veel zieke werknemers, welke politieke- of huidskleur dan ook, op UNIA aangewezen om zich te verdedigen tegen ontslag.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Heel juist, willy Eeckhout: Jeruzalem is rond 900 v.C. eventjes hoofdstad geweest van het koninkrijk Juda, dus ik begrijp ook al diegenen niet die beweren dat Jeruzalem "de eeuwige hoofdstad van Israël is". Als je louter kijkt naar wie Jeruzalem ooit in bezit had, hebben de Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Ottomanen, .... er veel meer "recht" op dan de piepjonge artificiële staat Israël.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Wat is het bestaansrecht van een club als Unia ? Een bezigheids theraphie voor "afgestudeerden" uit "Maatschappelijke B" en Pol&soc ? Gesubsidieerde hangmatters.
  • Walter Thomassetti

    6 jaar geleden
    Sluiten die handel, is geen subsidie waard. Racisme komt van beide kanten. Spijtig genoeg zijn het altijd de allochtonen die gesteund en geloofd worden door Unia. Jullie moesten beschaamd zijn dat je steeds je eigen volk verloochent.