© Photo News

“De hel bestaat niet”: zegt paus Franciscus in opvallend interview, Vaticaan ontkent

Er bestaat geen hel waar de zielen van de zondaars in eeuwigheid moeten lijden, zei paus Franciscus op Witte Donderdag in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica. Het Vaticaan ontkent de uitspraken van de paus, en zegt dat hij verkeerd is geciteerd.

adm

Na de dood krijgen de zielen van mensen die berouw tonen vergiffenis van God en worden zij opgenomen in Zijn contemplatie. “Maar de zielen van degenen die geen berouw hebben, en dus geen vergeving kunnen krijgen, verdwijnen”, zei Franciscus. “De hel bestaat niet, wat wel bestaat is de verdwijning van zondige zielen”, voegde hij eraan toe.

Het Vaticaan heeft donderdagavond wel laten weten dat de paus verkeerd is geciteerd en dat de journalist in kwestie op de vingers is getikt. De paus heeft de man geen interview toegestaan en het artikel was een “reconstructie”, geen “trouwe weergave van de woorden van de Heilige Vader”. De kerk benadrukt dat het katholieke geloof het bestaan van de hel erkent.

De paus werd geïnterviewd door Eugenio Scalfari, een ervaren Italiaanse journalist en atheïst die wel vaker schrijft over geloof en religie, en toegang heeft tot de leider van de Katholieke Kerk. De juistheid van de citaten die hij toeschrijft aan de paus werden in het verleden wel in vraag gesteld, vooral dan omdat de 93-jarige Scalfari heeft toegegeven dat hij nooit een bandrecorder gebruikt tijdens interviews. Het Vaticaan heeft echter nooit geklaagd over het werk van Scalfari en Francisus blijft hem interviews toestaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer