Acteur Jim Carrey aangeklaagd voor dood van zijn ex-vriendin

De Canadees-Amerikaanse acteur Jim Carrey (54) is medeschuldig bevonden aan de dood van zijn ex-vriendin Cathriona White (30). Zij beroofde zich vorige zomer van het leven. Volgens haar echtgenoot heeft de ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ de vrouw verdovende middelen aangeboden.

vwh

Het levenloze lichaam van de Ierse Cathriona White werd vorig jaar aangetroffen in haar appartement in Los Angeles. Uit de autopsie bleek dat ze gestorven was aan een overdosis pijnstillers en slaappillen. Nu beweert haar echtgenoot Mark Burton, met wie ze al een hele tijd niet meer samen was, dat Jim Carrey zijn sterrenstatus heeft gebruikt om aan verdovende middelen te geraken. Die heeft hij aan haar gegeven, ook al wist hij volgens Burton dat het risico bestond dat ze een overdosis zou nemen.

“De heer Carrey heeft na haar dood maatregelen genomen om zijn betrokkenheid bij de vroegtijdige en tragische dood van mevrouw White te verdoezelen”, staat er in het gerechtelijk document. Burton klaagt de ster aan en eist een enorme schadevergoeding. De acteur heeft intussen op de aanklacht gereageerd. Hij noemt het een harteloze poging om hem en de vrouw die hij graag zag uit te buiten. “Ik zal dit niet tolereren. Cat had al problemen voor we samen waren. Haar tragische einde was niet te controleren. Ik hoop echt dat mensen snel zullen stoppen met proberen om voordeel te halen uit deze situatie. Laat haar in rusten in vrede”, klinkt het in een statement.

Carrey en White, die werkte als visagiste, leerden elkaar in 2012 kennen op een filmset. Ze hadden kort iets samen, maar gingen snel weer hun eigen weg. In mei vorig jaar kwamen ze weer samen om na enkele dagen weer uit elkaar te gaan. Haar drastische beslissing zou enkele dagen na de breuk zijn genomen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer