© Photo News

Wat is er aan de hand bij Wanty-Groupe Gobert? Hilaire Van Der Schueren hoopt op beterschap in de Ronde

Wanty-Groupe Gobert kon dit voorjaar nog geen potten breken. “Onze prestaties vallen wat tegen. Het is allemaal wat minnetjes”, geeft Hilaire Van Der Schueren toe.

Ronde van Vlaanderen:

“Met uitzondering van Tom Devriendt, die dan nog eens op een slecht moment lekreed, hebben wij in Dwars door Vlaanderen geen enkele rol van betekenis gespeeld. Dat knaagt toch een beetje aan mij. Onze voorbereiding op het seizoen was nochtans heel goed, maar dan stokte het plots. Ik had er alvast een pak meer van verwacht. Maar een goede prestatie zondag kan veel goed maken.”

Een groepsverkenning staat er niet meer op het programma. Wel gingen donderdag enkele renners individueel op pad en dat zal vrijdag niet anders zijn. “Ik geef mijn renners, na een drukke periode, wat rust. Het is al een zwaar voorseizoen geweest, zeker gezien de weersomstandigheden waarin bepaalde koersen werden afgewerkt. Woensdag was het weer van dat. Koud en regen. Dat vreet aan een rennerslijf.”

Wanty-Groupe Gobert start zonder kopman. “In de finale zal ik de kopman wel aanduiden. Wie goed is krijgt bescherming”, stelt Van Der Schueren.

Selectie Wanty-Groupe Gobert: Frederik Backaert, Yoann Offredo (Fra), Andrea Pasqualon (Ita), Dion Smith (GBr), Guillaume Van Keirsbulck, Mark McNally (GBr) en Tom Devriendt .

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer