© Allan K.

Zes fouten die je maakt als je nieuwe schoenen koopt

Van sneakers tot klassieke pumps, in je schoenenkast heb je altijd nog wel plaats voor een extra paar schoenen. Maar waar moet je op letten als je nieuwe schoenen shopt? Deze 6 fouten maak je sneller dan je denkt!

cityfashion

Je past je schoenen niet grondig genoeg

Verliefd geworden op een paar nieuwe pumps? Gebruik je gezond verstand! Je weet pas echt hoe schoenen aanvoelen wanneer je ze minimum vijf minuten hebt aan gehad. Probeer niet enkel op de maat te focussen, geef je voeten de kans om te wennen aan je schoenen. Wandel daarom voldoende rond in de winkel. Zo weet je niet alleen of ze goed zitten, maar ook of je voeten voldoende kunnen ademen in je schoenen. Heb je na enkele minuten zweetvoeten, dan kun je best een natuurlijker materiaal zoals leder overwegen.

Geen twee voeten zijn hetzelfde, ook de jouwe niet. De stand van je tenen, wreef en de breedte van je hiel zijn verschillend van voet tot voet. Het spreekt dus voor zich dat je best beide schoenen past.

Je past de verkeerde maat (en op het foute tijdstip!)

De verkeerde maat kopen is echt geen goed idee. Laten we eerlijk zijn, die te kleine schoenen gaan niet meer uitzetten en drie paar inlegzooltjes zijn ook geen optie voor dat te grote paar. Ga niet zelf experimenteren met schoenmaten, maar laat professionals je maat opnemen. Zij kunnen je eveneens vertellen welk merk het best bij de vorm van je voeten past: niet onbelangrijk als je weet dat het verschil in pasvorm tussen verschillende merken enorm kan verschillen. Sowieso doe je er om die reden goed aan om schoenen van verschillende merken te passen.

Ochtendmens? Fijn, maar gebruik je goede humeur niet om schoenen te shoppen in de ochtend! Doorheen de dag zwellen je voeten op. Het is dus slimmer om je pasbeurt zo lang mogelijk uit te stellen zodat je zeker weet dat je schoenen goed zitten.

Je kiest de verkeerde ondergrond en sokken

Probeer je schoenen uit op verschillende soorten ondergrond. Tapijt, tegels, asfalt…Hoe meer je probeert, hoe gemakkelijker je een idee krijgt van hoe schoenen écht zitten.

Ga je doelbewust op schoenenjacht? Neem een paar sokken mee die je echt gaat dragen in je schoenen. Met dikke sneakersokken een fijne loafer passen kan voor een vertekend beeld zorgen…

Daarom draag je best elke dag andere schoenen

© Paul Green

Heb jij net zoals elke vrouw wel een paar favoriete schoenen? Toch is het geen goed idee om ze elke dag te dragen. Waarom niet? Dat lees je hier!

Geef je schoenen een adempauze

De eenvoudigste reden waarom je best elke dag andere schoenen draagt? Zo gaat je favoriete paar schoenen langer mee! Schoenen verslijten namelijk niet enkel aan de buitenkant, ook de binnenkant heeft af en toe - letterlijk - een adempauze nodig.

Het zweet van je voeten wordt opgenomen door de stof aan de binnenkant. Wanneer je je schoenen niet voldoende laat 'drogen', verliezen ze sneller hun vorm, waardoor ze ook weer minder ondersteuning geven aan je voeten. Geef je schoenen dus minimaal een dag de tijd om voldoende te drogen.

Tip: Wil je ze sneller doen drogen? Vul ze dan op met krantenpapier om het vocht te absorberen of leg er een ongebruikt theezakje in. Zet lederen schoenen in geen geval bij de verwarming, dat beschadigt het leer!

Gun je voeten voldoende rust

Wanneer je elke dag hetzelfde paar schoenen draagt, worden dezelfde drukpunten van je voeten overmatig belast. Bij elk paar schoenen (plat of een hoge hak) gebruik je andere spieren en drukpunten. Het spreekt dus voor zich dat je voldoende moet afwisselen om pijnlijke voeten te vermijden.

Nog een reden nodig om je schoenencollectie uit te breiden? De zool van je voet is enorm gevoelig aan vervorming. Door te veel dezelfde schoenen te dragen, wordt je voetzool afgevlakt en vergroot je de kans op blessures op lange termijn. Je voeten moeten nog een leven lang mee, dus voldoende afwisseling van je schoenen is een must!

Lentetrend: zo draag je loafers en muiltjes

© Fratelli Rosetti

De schoenen die we dit voorjaar overal gaan zien? Loafers en muiltjes. Met een romantische jurk of ripped jeans, zo draag je ze!

Loafers of muiltjes naar het werk? Ja!

Comfortabel én stijlvol? Loafers en muiltjes zijn niet voor niets de trendschoenen van het voorjaar. Maar hoe combineer je ze nu? Voor een smart casual look kan je ze dragen met een lichtgekleurde chino of klassieke pantalon. Combineer met een elegante blouse en blazer en je hebt een fashionable look in een handomdraai.

Romantisch met een jurkje

Ook met een jurkje zorgen deze schoenen voor de ultieme lentelook. Combineer je loafers of muiltjes met een romantische jurk, dat zorgt voor een leuk contrast in je outfit. Wist je dat loafers en muiltjes je enkels slanker maken? Bonuspunten!

Jeans en loafers? Topcombinatie!

Deze preppy schoenen kan je best een stoere twist geven. Combineer je lenteschoenen met een zwarte skinny, ripped jeans of boyfriend-model. Een leren vestje, oversized sweater of bomberjack maakt je outfit af.

Tip: rol de pijpen van je broek één keer om.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer