Neef van Lukaku verkracht Belgisch meisje tijdens skivakantie: manager betaalde zwijggeld

Een 23-jarige rapper van de Mechelse groep ZwartWerk is gisteren in Andorra veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan twee effectief. De rapper, die ermee dweept een neef te zijn van Rode Duivel ­Lukaku, is schuldig bevonden aan de verkrachting van een jongedame tijdens een skivakantie, zo schrijft de Andorrese pers. ZwartWerk is bekend van het catchy EK-liedje Dance With the Devils.

dirk coosemans en marc klifman

De feiten speelden zich af in februari 2017. De rapgroep was uitgenodigd in Pas de la Casa in Andorra waar een grote Vlaamse groep een skivakantie doorbracht. Na het optreden gingen de leden met enkele meisjes mee naar het hotel om een glas te drinken.

Maar daar bleef het niet bij. Een van de bandleden had uiteindelijk seks met een van de jongedames, met ­wederzijdse toestemming. De vrouw viel daarna in slaap op de sofa in de hotelkamer, waarna een tweede rapper zijn kans waagde. Volgens lokale media verkrachtte hij de jonge vrouw, terwijl een ander groepslid toekeek.

© BELGA

Het slachtoffer diende een klacht in en de verdachte werd opgesloten in de gevangenis. Hij verklaarde dat hij “dacht dat hij groen licht had”, dat de vrouw wakker was en dat alles dus gebeurde met wederzijdse toestemming. De jongedame beweert echter dat ze sliep en dat er dus geen sprake is van enige toestemming. Na de feiten zou, zo verklaart het slachtoffer nog, de manager van de groep haar geld aangeboden hebben in ruil voor het intrekken van de klacht. Het slachtoffer ging daar niet op in.

Opmerkelijk: Andorrese media maakten nog gewag van een frappante verklaring van de andere groepsleden. Ze zouden in hun verhoren gezegd hebben dat het “een gangbare praktijk is voor groepsleden om allemaal seks te hebben met dezelfde vrouw”.

Nog in België

De rapper werd uiteindelijk veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan twee jaar effectief. Het doorslaggevende bewijs in de zaak was een filmpje van de feiten, gemaakt door een van de groepsleden.

Het werd gisteren niet duidelijk of de veroordeelde al opgesloten is in de gevangenis van Andorra. De Andorrese media beweert dat hij al geruime tijd in voorhechtenis zit, maar volgens de entourage van ZwartWerk zou hij gewoon in België zijn.

Een groepslid van Zwartwerk dat we gisteren contacteerden, beloofde om na overleg met de manager terug te bellen. Uiteindelijk heeft de man niet meer gereageerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer