Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt.
Volledig scherm
Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt. © BELGA

Belastingcontroleur moet 250.000 euro innen per jaar

De minister van Financiën verwacht van zijn belastingcontroleurs dat ze elk jaar 1,5 miljoen euro inkohieren, en dat ze 250.000 euro innen. Dat schrijft Le Soir op basis van het antwoord van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) op een parlementaire vraag van sp.a-Kamerlid Peter Vanvelthoven.

94 reacties

  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    ik vermoedde al zoiets toen ik mijn belastingbrief open deed maar het geld voor de EU ambtenaren,politici, top managers enz... , de veiligheid en de sociale zekerheid moet van iets betaald worden ...
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Als ze alle ministers eens doorlichten een voor een halen ze die bedragen van zelf maar dat mag niet zeker
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Verkiezingspraat,de swissleaks,de luxleaks,de panamapapers en nog andere zijn al in de vergeethoek geduwd?Of mag er niet gekeken worden naar deze?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ja natuurlijk,men maakt in Belgie steeds de begroting op op basis van boetes extra innen belastingen ,extra fraude bestrijden how maar,flitsboetes en je kan zo wel even verder,vraag mij af als iedereen morgen zich strikt aan alle regeltjes houden en er geen boetes zou binnen komen wat de regering zou doen,misschien beginnen met hun eigen inkomen te schrappen of halveren.
  • Stef van Dijk

    6 jaar geleden
    Dus als er niks te vinden is gaan ze het zelf maar verzinnen om de target te halen? Goed bezig! Ik zou zeggen controleer die politici maar eens gedegen, daar wordt niks anders dan gesjoemeld