© Facebook Serah Small

Hockeyspeelster geeft borstvoeding in de kleedkamer: "Ik wil me niet schamen, daarvoor ben ik te trots!"

Hockeyspeelster Serah Small heeft lang getwijfeld of ze de foto online zou zetten. Op het beeld is te zien hoe ze in de kleedkamer tijdens een wedstrijd borstvoeding geeft. "Ik wil me niet schamen voor zo'n foto. Daarvoor ben ik te trots op mijn lichaam!"

elvh

De Canadese Serah Small heeft een baby van acht weken wanneer ze zich voor het eerst weer aan een wedstrijd ijshockey waagt. Er wordt een foto van haar genomen terwijl ze in de kleedkamer borstvoeding geeft.

"Ik heb lang getwijfeld of ik deze foto online zou zetten, maar ik doe het toch", post ze in een Facebookbericht. "Borsten krijgen nog te vaak een seksuele connotatie, maar ik moet me helemaal niet schamen voor deze foto. Ik geef borstvoeding, ook in het openbaar, en ik doe het niet altijd bedekt, hoewel ik vaak genoeg de blikken van anderen voel. Toen ik tijdens de wedstrijd stuwingen voelde opkomen, gaf ik borstvoeding in de kleedkamer."

Serah Small is sportvrouw en speelt al heel haar leven hockey. "Mijn nieuwe lichaam aanvaarden was een hele uitdaging voor mij. Ik dacht ook dat ik meteen weer zou kunnen spelen op hetzelfde niveau, maar ik heb net mijn eerste vier wedstrijden achter de rug en mijn lichaam kan duidelijk nog niet helemaal mee. En toch ben ik ongelofelijk trots op mezelf en op wat mijn lichaam allemaal kan!"

De kersverse mama hoopt met haar post het taboe rond borstvoeding te doorbreken door te tonen dat het altijd en overal moet kunnen en mogen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer