Politiebewaking bij de woning van Skripal. Het gif werd vermoedelijk aan de voordeur gesmeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiebewaking bij de woning van Skripal. Het gif werd vermoedelijk aan de voordeur gesmeerd. © AFP

Zeven vragen over de zaak-Skripal: waren het inderdaad de Russen, of...?

De Britse regering zegt dat Rusland achter de poging zit om dubbelspion Sergej Skripal met een zenuwgas om te brengen. Klopt dat, of worden we om de tuin geleid, net als bij de 'massavernietigingswapens' in Irak?

16 reacties

  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    Rusland noch Poétin hebben daarmee iets te winnen. UK en USA wel. Verdraaiingen en leugens om hun punt door te drukken. Schandelijk!!!
  • Alex Herniatinsky

    6 jaar geleden
    Misschien win ik morgen de lotto
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat men ernstige redenen had om Rusland te beschuldigen er zijn al problemen genoeg.
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Poetin is een nuchter en verstandig man. Die gaat nooit beslissingen nemen op basis van veronderstellingen of geruchten. Wat May nu doet is een slapende beer proberen wakker te maken. En als de waarheid aan het licht komt,en het ontploft in haar gezicht,zal de UK vele jaren nodig hebben om terug geloofwaardigheid te kunnen krijgen. En dat zal zeer veel pijn doen voor haar bevolking.En dat is een spijtig zaak.
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    Vanaf het begin was het duidelijk dat het verhaal van May nergens op sloeg. Maar we zijn er aan gewend geraakt dat onze politici voortdurend liegen om hun duistere agenda door te drukken. Erger is dat ook de grote media zwijgen: nu pas beginnen sommigen voorzichtig vragen te stellen. Vergelijk eens met alternatieve media als theblogmire, waar al 50 serieuze vragen omtrent de zaak gesteld zijn.